קינוח מושלם וקליל לליל הסדר

36
194

נעים מאוד, אני סער ויש לי שריטה: אני חולה אפיה ואוהב מתוקים וחייב לכתוב לכם על זה. החודש זה החג האביבי ביותר, הנטול גלוטני ביותר ועם המון אתגרי אפיה. תכירו, נעים מאוד "פסח".

כל החגים שלנו הם סוג של אירועים משפחתיים לכל דבר. האוכל הוא מרכיב משמעותי באותו אירוע משפחתי. כל חג מאופיין בטעמים הייחודיים שלו ובמרכיבים השונים. הדבש נמצא בשפע בראש השנה, הפרג אורח כבוד בפורים, הגבינה היא המלכה של שבועות ובפסח -אוכל ללא קמח (גלוטן).

זקן חכם אמר פעם שזוכרים בעיקר את הסוף של מפגש/ אירוע/ ארוחה. הקינוח/ עוגה/ עוגיות נכנסים למשבצת הזאת של סוף הארוחה. קינוח טוב יגרום לאורחים שלכם להגיד שאתם מארחים "משקיענים" ומארחים טובים (וירצו לבוא בשנה הבאה גם… אם זה טוב או לא זה אתם תחליטו).

דמיינו… אתם אחרי ארוחת סדר. כולם בסלון או במרפסת ואתם הולכים כמו בלשים למקרר ומוציאים את ה"אפיקומן" שלכם – את הפרויקט האישי שלכם – הקינוח או העוגה. שמים על השולחן בסלון וחותכים חתיכה טובה,עסיסית ומרשימה או מגישים את כוסות הקינוח ומקיימים את מצוות "לפנק..,לפנק…לפנק".

במיוחד עבורכם מתכון שווה במיוחד לפסח. אתם יותר ממוזמנים לשאול אותי שאלות.

טארט שוקולד וקוקוס ללא אפייה

זמן עבודה נטו: שעה
זמן הכנה ברוטו: 3 שעות
רמת קושי: לכולם
סיווג כשרות: חלבי/ פרווה/ טבעוני

המרכיבים:            :
לתחתית של הטארט:
1.5 כוס אגוזי מלך, שקדים ואגוזי פקאן קצוצים דק
250 גרם תמרים באריזת וואקום
2 כפות שמן קוקוס
4 כפות דבש או מייפל

לשכבת הבאונטי:
מיכל שמנת מתוקה או חלב קוקוס
1/2 כוס סוכר
50 גרם חמאה או שמן קוקוס
4 כוסות שבבי קוקוס

לגאנאש:

150 מ"ל שמנת מתוקה או 100 מ"ל חלב קוקוס
200 גרם שוקולד מריר 70% מוצרים,אל תוותרו

לקישוט:
תותים טריים
גפרורי קוקוס,או חתיכות
עלי נענע

אופן ההכנה:
נתחיל בגנאש השוקולד: בסיר על אש נמוכה מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מכבים את האש ומוסיפים פנימה את השוקולד. מערבבים בעזרת כף עד שמתקבל גאנאש חלק ואחיד. מעבירים את הגאנאש לקערה, מכסים בניילון נצמד ושינוח במקפיא, במשך חצי שעה.

מכינים את תחתית התמרים והאגוזים: מרסקים את האגוזים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת של אגוזים קצוצים. מוסיפים את התמרים בטמפרטורת החדר ומערבבים שוב. מוסיפים את שמן הקוקוס והדבש ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.

מרפדים תבנית האינגליש קייק בניילון נצמד. מעבירים את תערובת התמרים והאגוזים לתבנית, מהדקים היטב בעזרת האצבעות או תחתית צלחת קטנה ומשטחים את התערובת. מעבירים את התבנית למקפיא לחצי שעה.

מכינים את שכבת הבאונטי: בסיר קטן על אש נמוכה מחממים תוך ערבוב את השמנת המתוקה, הסוכר והחמאה עד שהחמאה נמסה. מכבים את האש, מוסיפים לסיר את שבבי הקוקוס ומערבבים בעזרת כף עד שכל הקוקוס משתלב בצורה מלאה.

מוציאים מהמקפיא את התבנית עם תחתית הטארט (התערובת הדביקה) ומעבירים לתוכה את תערובת הקוקוס. מהדקים היטב בעזרת האצבעות ומיישרים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים בחזרה למקפיא שוב לחצי שעה   נעבור להכנה של הגאנאש המוקצף: מוציאים מהמקפיא את הקערה עם הגאנאש ומקציפים אותו במיקסר במשך כמה דקות. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ומשאירים מחוץ למקרר.

קישוט הטארט: מוציאים את התבנית מהמקפיא, משחררים את הטארט ומסירים את הניילון הנצמד. במידת הצורך מיישרים את הקצוות בעזרת סכין. מזלפים מעל שכבת הקוקוס את הגאנאש המוקצף ומקשטים בתותים הטריים, שבבי הקוקוס ועלי הנענע. חותכים לפרוסות ומגישים.

תאתגרו אותי: ביקרתם במסעדה ואהבתם מנה מיוחדת? תנו לי את שם המקום בו אכלתם ואת תיאור המנה ואני אשיג לכם את המתכון.

חג שמח וכשר,

סער אהרוני

טבח וחולה אפיה

36 תגובות

  1. חג שמח.
    בהצלחה. עזרת לי מאוד לרעיון לקינוח מדהים ומפנק לאורחים.
    ויש לי גם מתכון של הלחמניות שפרסמת. הכל יהיה מושלם.
    מאחלת לך ברכה והצלחה.

  2. אין על המתכונים שלך..ברורים,קלים להבנה והכי חשוב טעימים בטירוף..! תודה רבה…

  3. איזה אלופים אתם ….אחד אחד.
    קצת קשה להודות לכולם פרטנית אז ראו את ההודעה כאילו היא פרטית.
    אמרתי 1000 פעם ואני אגיד שוב….אם השריטה שלי היא הדלק שלי …אתם התוסף דלק שלי .
    תודההה תודהההה תודהה ענקית .
    תמשיכו להגיב ולפרגן …אתם יודעים שאני יודע להחזיר .
    ואל תשכחו : תבשלו על אש קטנה ותמיד זה יצא טעים

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן