דלג על המודעה

קינוח מושלם וקליל לליל הסדר

תרשו לי להתחיל מהסוף להתחלה: השנה יהיה לכם מתכון לקינוח בטוח ומנצח לפסח ובקלות

נעים מאוד, אני סער ויש לי שריטה: אני חולה אפיה ואוהב מתוקים וחייב לכתוב לכם על זה. החודש זה החג האביבי ביותר, הנטול גלוטני ביותר ועם המון אתגרי אפיה. תכירו, נעים מאוד “פסח”.

כל החגים שלנו הם סוג של אירועים משפחתיים לכל דבר. האוכל הוא מרכיב משמעותי באותו אירוע משפחתי. כל חג מאופיין בטעמים הייחודיים שלו ובמרכיבים השונים. הדבש נמצא בשפע בראש השנה, הפרג אורח כבוד בפורים, הגבינה היא המלכה של שבועות ובפסח -אוכל ללא קמח (גלוטן).

זקן חכם אמר פעם שזוכרים בעיקר את הסוף של מפגש/ אירוע/ ארוחה. הקינוח/ עוגה/ עוגיות נכנסים למשבצת הזאת של סוף הארוחה. קינוח טוב יגרום לאורחים שלכם להגיד שאתם מארחים “משקיענים” ומארחים טובים (וירצו לבוא בשנה הבאה גם… אם זה טוב או לא זה אתם תחליטו).

דמיינו… אתם אחרי ארוחת סדר. כולם בסלון או במרפסת ואתם הולכים כמו בלשים למקרר ומוציאים את ה”אפיקומן” שלכם – את הפרויקט האישי שלכם – הקינוח או העוגה. שמים על השולחן בסלון וחותכים חתיכה טובה,עסיסית ומרשימה או מגישים את כוסות הקינוח ומקיימים את מצוות “לפנק..,לפנק…לפנק”.

במיוחד עבורכם מתכון שווה במיוחד לפסח. אתם יותר ממוזמנים לשאול אותי שאלות.

טארט שוקולד וקוקוס ללא אפייה

זמן עבודה נטו: שעה
זמן הכנה ברוטו: 3 שעות
רמת קושי: לכולם
סיווג כשרות: חלבי/ פרווה/ טבעוני

המרכיבים:            :
לתחתית של הטארט:
1.5 כוס אגוזי מלך, שקדים ואגוזי פקאן קצוצים דק
250 גרם תמרים באריזת וואקום
2 כפות שמן קוקוס
4 כפות דבש או מייפל

לשכבת הבאונטי:
מיכל שמנת מתוקה או חלב קוקוס
1/2 כוס סוכר
50 גרם חמאה או שמן קוקוס
4 כוסות שבבי קוקוס

לגאנאש:

150 מ”ל שמנת מתוקה או 100 מ”ל חלב קוקוס
200 גרם שוקולד מריר 70% מוצרים,אל תוותרו

לקישוט:
תותים טריים
גפרורי קוקוס,או חתיכות
עלי נענע

אופן ההכנה:
נתחיל בגנאש השוקולד: בסיר על אש נמוכה מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מכבים את האש ומוסיפים פנימה את השוקולד. מערבבים בעזרת כף עד שמתקבל גאנאש חלק ואחיד. מעבירים את הגאנאש לקערה, מכסים בניילון נצמד ושינוח במקפיא, במשך חצי שעה.

מכינים את תחתית התמרים והאגוזים: מרסקים את האגוזים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת של אגוזים קצוצים. מוסיפים את התמרים בטמפרטורת החדר ומערבבים שוב. מוסיפים את שמן הקוקוס והדבש ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.

מרפדים תבנית האינגליש קייק בניילון נצמד. מעבירים את תערובת התמרים והאגוזים לתבנית, מהדקים היטב בעזרת האצבעות או תחתית צלחת קטנה ומשטחים את התערובת. מעבירים את התבנית למקפיא לחצי שעה.

מכינים את שכבת הבאונטי: בסיר קטן על אש נמוכה מחממים תוך ערבוב את השמנת המתוקה, הסוכר והחמאה עד שהחמאה נמסה. מכבים את האש, מוסיפים לסיר את שבבי הקוקוס ומערבבים בעזרת כף עד שכל הקוקוס משתלב בצורה מלאה.

מוציאים מהמקפיא את התבנית עם תחתית הטארט (התערובת הדביקה) ומעבירים לתוכה את תערובת הקוקוס. מהדקים היטב בעזרת האצבעות ומיישרים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים בחזרה למקפיא שוב לחצי שעה   נעבור להכנה של הגאנאש המוקצף: מוציאים מהמקפיא את הקערה עם הגאנאש ומקציפים אותו במיקסר במשך כמה דקות. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ומשאירים מחוץ למקרר.

קישוט הטארט: מוציאים את התבנית מהמקפיא, משחררים את הטארט ומסירים את הניילון הנצמד. במידת הצורך מיישרים את הקצוות בעזרת סכין. מזלפים מעל שכבת הקוקוס את הגאנאש המוקצף ומקשטים בתותים הטריים, שבבי הקוקוס ועלי הנענע. חותכים לפרוסות ומגישים.

תאתגרו אותי: ביקרתם במסעדה ואהבתם מנה מיוחדת? תנו לי את שם המקום בו אכלתם ואת תיאור המנה ואני אשיג לכם את המתכון.

חג שמח וכשר,

סער אהרוני

טבח וחולה אפיה

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

תגובות

תגובות

36 תגובות

  1. המתכון נראה מצויין, תודה על המתכון נראה לי מודלם לפסח

    השב
  2. תותח נשמע מעולה חג שמח

    השב
  3. יפהההההההההההההההההההההההההההה בהצלחה

    השב
  4. מהממם פשוט מדהים אלוף ביותר בהצלחה ישר כח

    השב
  5. פשוט מהממם בהצלחה ישר כוח סער אתה מדהים ויש לך דברים ממש טובים

    השב
  6. וואו. אהבתי. אימצתי. תודה וחג אביב שמח איש מתוק!

    השב
  7. וואו. אהבתי. אימצתי. תודה וחג אביב שמח איש מתוק!

    השב
  8. כול הכבוד סער מצדיעה לך על המתכונים המופלאים על טוב ליבך בשיתוף ועזרה מכול ליבך שאפו ענק ..חג שמח :)

    השב
  9. אין כמוך.
    כל הכבוד. נאחל לך בהצלחה.
    שרק תפרח ותצליח .

    השב
  10. חג שמח.
    בהצלחה. עזרת לי מאוד לרעיון לקינוח מדהים ומפנק לאורחים.
    ויש לי גם מתכון של הלחמניות שפרסמת. הכל יהיה מושלם.
    מאחלת לך ברכה והצלחה.

    השב
  11. אין על המתכונים שלך..ברורים,קלים להבנה והכי חשוב טעימים בטירוף..! תודה רבה…

    השב
  12. כל הכבוד !!!
    בהצלחה רבה סער
    אין כמוך מצדיעה לך על כל השקעה ותודה על המתכון הטעים במיוחדדדד.
    המשך דרך קלה וטעימההההה

    השב
  13. אכן נראה קינוח מושלם וטעים!!

    השב
  14. יישר כח ותודה על המתכון

    השב
  15. אלוףףףף ניסיתי מתכון שלו יצא אליפותתת ..עלה והצלח דרך סלולה לך בעולם המטבח בארץ והחול חג שמח

    השב
  16. אלוףףףף ניסיתי מתכון שלו יצא אליפותתת ..עלה והצלח דרך סלולה לך בעולם המטבח בארץ והחול חג שמח

    השב
  17. איזה אלופים אתם ….אחד אחד.
    קצת קשה להודות לכולם פרטנית אז ראו את ההודעה כאילו היא פרטית.
    אמרתי 1000 פעם ואני אגיד שוב….אם השריטה שלי היא הדלק שלי …אתם התוסף דלק שלי .
    תודההה תודהההה תודהה ענקית .
    תמשיכו להגיב ולפרגן …אתם יודעים שאני יודע להחזיר .
    ואל תשכחו : תבשלו על אש קטנה ותמיד זה יצא טעים

    השב
  18. טלי תודה על הפרגון :)
    תעשי כזאת ותשלחי לי ביס

    השב
  19. רחלי תודה רבה על הפירגון …אלופה אחת

    השב
  20. תודה מושית :)
    אין כמוך….תמשיכי לפרגן

    השב
  21. בכיף…רק בבקשה לעשות ולעשות לי משלוח :)

    השב
  22. נטלי אין כמוך …:)
    מעריך את הפרגון :)

    השב
  23. תודה על מתכון הלחמניות , אלוף.. כל יום מכינה אותם.. טעימות להפליא…❤️

    השב
  24. וואו מאמצת ניראה סוף יאמי יאמי

    השב
  25. וואו אימצתי ניראה סוף יאמי אימי

    השב
  26. נעים לקרוא. מעניין לטעום נראה נפלא. מאחלת הצלחה ענקית לך והנאה מרובה לנו מיצירות המופת.

    השב

להגיב על נטלי רוזנברג אדלשטיין לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים