פאי רועים – מנה מושלמת לארוחה חגיגית

יש מתכונים שלא רק כיף לאכול אותם, אלא כיף במיוחד להכין אותם: פאי רועים הוא אחד מהם! קבלו קסם של מתכון ולא, זה לא עוד פשטידה בשרית...

18
1706
פאי רועים - מתכון בשרי קל להכנה
פאי רועים, מתכון בשרי מרשים וקל להכנה

יש מתכונים שלא רק כיף לאכול אותם, אלא כיף במיוחד להכין אותם: פאי רועים הוא אחד מהם! קסם של מתכון

פאי רועים עבורי זו מנה של קסם. למה? יש כאן שכבת בשר איכותית שנחה לה מתחת לשכבת פירה רכה וקרמית. כשמכניסים לתנור אז מתרחש קסם.

הנוזלים של הבשר מרטיבים קצת את הפירה ונותנים לתפוחי האדמה טעם נפלא. מה שאני אוהב בפאי הזה זו העובדה שהוא מאוד סלחני.

הוא זורם עם סוגי הירקות שיש לכם בבית, עם כל התבניות שיש בבית (בתנאי שהן חסינות חום). בכל מצב, יש כאן שכבות שפשוט משתלבות נהדר יחד. עכשיו דמיינו את הביס.

מתכון פאי רועים | מנה קלה להכנה

מרכיבים לשכבת הפירה:
5 תפוחי אדמה אדומים גדולים

5 כפות שמן זית למסה של הפירה + עוד קצת לזילוף מעל הפירה אחרי הציפוי.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

למילוי הבשר:
5 כפות שמן זית
400  גרם בשר צוואר טחון (אפשר להשתמש בכל חלק שאהוב עליכם בבקר)
בצל גדול קצוץ דק
גבעולי סלרי שטוף היטב וקצוץ דק
2 כפות רסק עגבניות + כפית פפריקה מתוקה
חופן אפונה קפואה (אין צורך להפשיר)
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

מתחילים בהכנת הפירה:

קולפים את תפוחי האדמה ושמים את פלחי תפוחי האדמה בסיר. מבשלים עד שהם מתרככים לחלוטין.

בינתיים, מכינים את המילוי שישב מתחת לפירה. את הבצל והסלרי קוצצים דק. מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן הזית.

מניחים את הבשר הטחון במחבת ונותנים לו להשחים. אחרי כדקה מערבבים וממשיכים לטגן 4-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מזהיב מעט.

מוסיפים את הירקות ומטגנים יחד עם הבשר עוד 4-5 דקות דקות – עד שהם מתחילים להתרכך.

מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים את האפונה הקפואה שבינתיים הפשירה ומערבבים עוד דקה. מסירים מהאש ומניחים בצד.

חוזרים להכנת הפירה:

אחרי שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין, מעבירים אותם לקערה. מוסיפים את שמן הזית ומועכים לפירה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם .

בתבנית חסינת חום משטחים את תערובת הבשר, ומעליה שמים את הפירה ומשטחים. מזלפים מעל עוד שמן זית.

מכניסים לתנור שחומם מראש (200 מעלות) לעשרים דקות או עד שהפירה הופך בחלקו העליון לזהוב ויפה.

 

 

 

18 תגובות

  1. מתכון נפלא טעים ומזין
    תודה אח יקר לליבי
    אין עליך אלוף❤️🙏

  2. מתכון אליפות חלבונים פחממות עם סלט ליד ויש ארוחה נפלאה תודה אלוף

  3. תודה על מתכון מעולהההה
    כל המתכונים שלך אחד אחד מעולים
    ואתה איש ענק מלא בנתינה והתיחסות ומענה לכל שאלה
    תבורך🙏🙏🙏🙏

  4. סער אתה פשוט איש מדהים עם נתינה אינסופית,
    ידי אומן ונפש של ציפור.
    תענוג ללמוד ממך!

  5. כבוד השף המהולל מר סער ….אני מתפלא שעד עכשיו לא פנו אלייך מאיזה ערוץ טלוויזיה וההפסד כולו לשלהם …..כל מתכון מאכל או קינוח מתוק ….נראה כמו צילום מעיתון “ווג” ….הנראות מופלאה וממגנטת והטעם בטח אללייייי ואלליייי …..פאי רועים מתכון שאבי שיזכה לחיים ארוכים אוהב להכין לנו …..תבורך השף סער על מתכון משפחתי וטעים במיוחד ועל היותך קיים בעולם הזה …..זכינו בך 🌹🌹🌹🌹🌹🌹

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן