עוגת טירמיסו בקלי קלות – מתכונים לעצלנים ולמשקיענים

11
2078
עוגת טירמיסו. צילום fotolia

עוגת טירמיסו רק נראית מורכבת להכנה. האמת, שהיא די פשוטה להכנה ואת מרבית המרכיבים תוכלו למצוא בבית, ואם לא, אז בסופרמרקט הקרוב. במיוחד עבורכם ריכזתי שתי גרסאות הכנה של טירמיסו. המתכון הראשון הוא לאלה שיש להם מספיק זמן והם בקטע של הגרסה הארוכה הכוללת אפייה. המתכון השני, לאלה שיש פחות זמן ומחפשים קיצורי דרך ללא אפייה. הראשונה היא זו שתמצאו בבתי הקפה בעיר נתניה, ואילו השנייה היא זו שתגישו לחברים שהודיעו לכם בהפתעה שהם קופצים לביקור. אז בואו נתחיל.

טירמיסו – גרסת המשקיענים (עם אפייה)

המרכיבים לבסיס :
4 ביצים
כוס סוכר
כוס קמח
5 כפות קקאו
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
מרכיבים לקפה טירמיסו 
כוס וחצי מים רותחים על 2 כפות נס קפה (אפשר להשתמש גם באספרסו לא לשכוח לערבב)
4 כפיות סוכר
כוס ליקר קפה
חבילת ביסקוטים
מרכיבים לקרם טירמיסו 
180 גר' גבינת מסקרפונה
מיכל וחצי שמנת מתוקה
4 חלמונים
חצי כוס אבקת סוכר

הוראות הכנה
מתחילים עם הכנת הבסיס. למיקסר נכניס את הביצים ואת הסוכר. נערבל עד לקבלת קצף בהיר. נוסיף את הקמח, את הקקאו, את אבקת הסוכר ואת אבקת האפייה. נקציף במהירות בינונית עד קבלת מסה אחידה וחלקה. נעביר את התערובת לרינג מלבני או תבנית נשלפת. בכל מקרה, עדיף לשים נייר אפיה ועליו למזוג את המסה. נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות את תבנית האפייה לזמן של 15 עד 20 דקות. נוציא התבנית לצינון.

בינתיים, נכין את הקרם. מקציפים את החלמונים ואת אבקת הסוכר עד לקבלת קרם בהיר, נוסיף את המסקרפונה ונמשיך לעבוד עם המיקסר במהירות בינונית, במקביל נקציף את השמנת המתוקה עד קבלת קצפת יציבה – אותה יש לקפל לתוך הקרם בקערה השנייה.

את סירופ האספרסו נכין לפי החומרים המצוינים במתכון, ניתן לו להתקרר לטמפרטורת החדר ונוסיף לו את הליקר, נעביר לקערה רחבה ונטבול את הביסקוטים לספיגת הטעמים. .

הרכבת העוגה פשוטה: את הבסיס האפוי של העוגה נעביר למשטח העבודה ונחצה לשניים, באמצעות כף גדולה נמזוג את סירופ האספרסו שנשאר בצורה שווה על שכבות העוגה,נניח את השכבות אחת על השניה,נעביר את הבסיס האפוי לתבנית פרייקס או כל תבנית להגשה שמתאימה בגודל. לאחר מכן נמרח חצי מכמות קרם הטירמיסו בצורה שווה על העוגה. ניצור שכבה של הביסקוטים ושוב נמרח מעל את הקרם. טיפ: כדי ליצור את "הכריות" המעלפות, ניתן בסבב השני של הקרם להשתמש בשקית זילוף. כל שנותר הוא לפזר אבקת קקאו ולהכניס את העוגה לארבע שעות של מקרר. אני אישית מעדיף לילה שלם.

טירמיסו – גרסת העצלנים (ללא אפיה)

המרכיבים :
חבילת ביסקוטים שקונים בכל סופר – במחלקת האפייה
3/4 כוס סירופ אספרסו + 3/4 כוס מים רותחים ושלוש כפות נס קפה
חצי כוס סוכר
1/2 כוס מים
4 כפות ליקר אמרטו או ליקר שוקולד

לקרם
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם גבינת מסקרפונה
מיכל גבינה לבנה 5%
כוס חלב
אינסטנט פודינג בטעם קפה
קקאו לעיטור העוגה

תהליך הכנה 

נתחיל בהכנת הסירופ של העוגה. לתוך קערה נכניס את סירופ האספרסו הרותח שהכנו מבעוד מועד. נוסיף את הסוכר, המים והליקר. נערבב עד להמסה של הסוכר

במקביל נתחיל לסדר את התבנית, ניקח את הביסקוטים ונטבול אותם בסירופ האלכוהולי שהכנו. נסדר ונרפד בתבנית פיירקס או תבנית חד פעמית את כל התבנית. .

נקציף את השמנת המתוקה עם הגבינות ועם האינסטנט פודינג – עד לקבלת קצף יציב ואיכותי. מחצית מהכמות נמרח על שכבת הביסקוטים. מעל נניח עוד סבב מרופד של ביסקוטים שהטבלנו בסירופ הקפה. ואז עוד שכבה של קרם. מעל נפזר אבקת קקאו ונכניס למקרר עד הגעת האורחים.

חברות וחברים יקרים, אשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה באמצעות אפליקציית ואטס-אפ בנייד: 052-5808729. אתם, כמובן, יותר ממוזמנים להגיב, לשאול ולשתף בחוויות. כדי להתרשם ממתכונים נוספים שלי כאן, בפורטל נתניה און ליין – ksn, אתם מוזמנים להקליק על הקישור הבא: נתניה מבשלת – סער אהרוני

11 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן