דלג על המודעה

עוגת אננס הפוכה לחובבי הפירות הטרופיים

עוגת אננס הפוכה לחובבי הפירות הטרופיים

מתכון קל לחובבי הפירות הטרופיים: עוגת אננס הפוכה

היום הבינלאומי של פינה קולדה, היא סיבה מספקת לחגיגה עם מתכון עוגת אננס הפוכה בטעמים טרופיים. כל התענוג בקערה אחת

אני מת על עוגות שיש. הן רכות, ריחניות, קלות מאוד להכנה ותמיד כיף להגיש אותן ליד כוס קפה.

עוקבים רבים ביקשו ממני מתכון מנצח של עוגה עם פירות טרופיים. בינינו, לא משנה כמה עוגות מפונפנות או קינוחי רושם עתירי שלבים נכין, עוגות בחושות יהיו העוגות האהובות עלינו.

אננס הוא אחד הפירות האהובים עלי ביותר. אז לרגל חגיגות יום הפינה קולדה העולמי והוויכוחים על מי המציא את שם המשקה, אני אתמקד בעוגה בחושה. עוגת אננס הפוכה.

העוגה הבאה היא אחת העוגות הטעימות יותר שיצא לי להכין בזמן האחרון – עוגת אננס הפוכה.

היא קלה מאוד להכנה ומכינים אותה בקערה אחת וב-10 דקות.

המראה המרשים שלה מתקבל בזכות פרוסות האננס שגם נקרמל אותם בהמשך המתכון

 

מתכון עוגת אננס הפוכה – רמת קושי: קל

 

מרכיבים לתבנית 24  ס”מ:

5 ביצים גודל M

150 גרם סוכר

400 גרם  קמח תופח

חצי כפית מלח

100 גרם קוקוס

דובדבנים טריים מגולענים (לא חובה, אבל זה מוסיף צבע לעוגה)

200 מ”ל חלב/ מים

250  מ”ל מיץ אננס (רצוי איכותי)

150 מ”ל שמן

פרוסות אננס טריות

סוכר לפיזור לאחר אפיית העוגה

כוסית פינה קולדה אלכוהולית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות,מפזרים שכבה דקה של סוכר בתחתית התבנית בצורה אחידה. בקערה אחת טורפים יחד את הסוכר, הביצים, המלח, השמן, החלב ומיץ האננס – עד לאיחוד חומרים

מוסיפים לקערה את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את הקוקוס ואת הדובדבנים ומאחדים חומרים.

משאירים בצד. כבר נחזור לקערה עם המסה שלנו. עכשיו עוברים לטפל בתבנית האפייה. מסדרים פרוסות אננס בתחתית התבנית יוצקים על פרוסות האננס את הבלילה ומיישרים.

אופים במשך 50 דקות או עד שהעוגה מקבלת השחמה יפה והיא יציבה. ממליץ לנעוץ קיסם במרכז העוגה. במידה והקיסם לא יוצא עם לחות יותר מדי על הקיסם העוגה מוכנה. מוציאים מהתנור.

מצננים בטמפרטורת החדר והופכים על גבי צלחת הגשה. במידת הצורך מיישרים את החלק העליון כדי שהעוגה “תשב” כמו שצריך על הצלחת.

מקרמלים את האננס: מפזרים מעט סוכר על פרוסות האננס ושורפים באמצעות ברנר – עד שמתקבל מראה שזוף וקרמלי (אפשרי במקום ברנר, לשים את העוגה במגש העליון של התנור בחום 250  למשך 10 דקות)

מתכונים מובילים על-פי בחירת קוראי נתניה אונליין: 

עוגת גבינה קדאיף

עוגת טורט רכה וגבוהה במיוחד

בראוניז פאדג’ – קינוח שוקולד מושלם

 

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.