עוגת שיש ביתית עשירה ונימוחה

8
967
מתכון עוגת שיש - נתניה מבשלת
עוגת שיש. צילום fotolia

השבוע פגשתי במקרה ברחוב צעירה, נשואה טרייה שפנתה אליי. היא סיפרה לי שהיא עוקבת קבוע אחרי המדור נתניה מבשלת ויש לה בעיה עם אפייה: היא פוחדת מזה, ואילו חמותה שהיא אלופה באפייה מסרבת ללמד אותה ואופה עבורה. היא ביקשה ממני מתכון קל, כזה שהוא סלחני, גם אם הוא לא הכי מדויק. אז קבלו מתכון לעוגת שיש נימוחה ועשירה, כזו שכל אחד יכול להכין. כמויות המרכיבים עבור עוגת שיש בסגנון המוצע, מוצגות לנוחותכם בשתי צורות: הראשונה היא לפי כמות מדויקת (אלה העובדים עם משקלים). הכמות השנייה היא על בסיס שיטת "בערך" ואשר מותאמת לכוס פלסטיק חד פעמית המכילה 140 מ"ל נוזלים. עבורי, עוגת שיש היא עוגת חובה בבית והחשוב מכל שהיא קלה למאכל. אז שימו את הסינרים, כנסו למטבח כי נתניה אותה וגם מבשלת…

מתכון עוגת שיש ביתית

מרכיבים:
200 גרם חמאה רכה (לפי סימון הפסים על האריזה בכל חבילה)
200 גרם קמח תופח – כוס פלסטיק וחצי
200 גרם סוכר – כוס פלסטיק וחצי
3 כפות אינסטנט וניל
קורט מלח
3 כפות קקאו
3-4 כפות חלב
5 ביצים גודל M

שלבי הכנה:
בקערה אחת משלבים את הקמח, המלח והאינסטנט ומערבבים. במקביל, בקערת המיקסר, נשלב חמאה, חלב וסוכר ונעבד עד לקבלת קרם חלק. נוסיף את הביצים בהדרגה ולאחר שקיבלנו מסה אחידה, אפשרי להוסיף את תערובת הקמח. בעזרת מרית נאחד חומרים ונחלק את כמות הבלילה לשתי קערות.

לקערה אחת נוסיף את הקקאו ונערבב. ניצוק בתחילה את המסה הבהירה לתבנית משומנת היטב. לאחר מכן ניצוק את המסה הכהה ישירות אל מרכז התבנית. בעזרת שיפוד או סכין נצייר 6-7 צורות S. פעולה זו תעניק לעוגה מראה של שיש. נכניס לאפיה של 40 דקות, בתנור שחומם מראש לחום 170-180 מעלות. עם קיסם נבדוק אם העוגה מוכנה. רצוי לצנן מעט לפני ההגשה.

מתכונים נוספים העשויים לעניין אותך:

מתכון חלה מתוקה לשבת – ריח וטעם חלומי

מתכון עוגת גבינה עם קרם לוטוס

מתכון טארטלט פיצוחים

עוגיות שוקולד צ'יפס

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729

8 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן