דלג על המודעה

מתכון לעוף במרינדה עשירה

מתכון לעוף במרינדה עשירה במיוחד, יכול בהחלט לשדרג ולגוון משמעותית; שף גולן ימין מציע מרינדה לעוף מפורק

מתכון לעוף במרינדה עשירה

צילום bigstock

ישנם אין ספור מתכונים לעוף, המהווה אתאחד המרכיבים המרכזיים בשולחן הישראלי. אחד המתכונים האהובים עלי הוא מתכון לעוף במרינדה עשירה, כזו המשלבת רוטב טריאקי, דבש, חרדל דיז’ון ו… צ’ילי מתוק. המקפידים מוסיפים גם כוסברה טרייה קצוצה דק (לא כולם אוהבים כוסברה, אז אפשר גם לוותר). במתכון זה נתקלתי, אגב, במקרה בשבוע שעבר, באולמי מרסי המחודשים – במתחם האירועים you בנתניה. אני מציע לכם את הגרסה הביתית למתכון.

מתכון לעוף במרינדה עשירה

מרכיבים:

עוף מפורק מהעצמות (יש לבקש מהקצב).

2 כפות צ’ילי מתוק

כפית חרדל דיז’ון

כפית רוטב טריאקי

כפית דבש

2 כפות שמן זית

חופן כוסברה קצוץ דק (למי שאוהב).

אופן ההכנה:

לערבב היטב בקערה עמוקה את כל מרכיבי המרינדה. נמרח היטב את העוף המפורק במרינדה שיצרנו, בפנים ובחוץ, נכסה את הקערה עם העוף בניילון נצמד ונכניס למקרר לארבע שעות לפחות. נוציא מהמקרר, נחמם תנור לחום של 180 מעלות, נעביר בינתיים את העוף לתבנית אפייה ומשם לתנור לחמישים דקות פלוס – מינוס (תלוי בתנור עצמו).

טיפ להגשה: לצד סלט ירוק ואורז לבן.

מתכונים נוספים העשויים לעניין את גולשי נתניה מבשלת ואופה: 

קדרת בקר – טבחה בל קרע – המטבח הטריפוליטאי

ברווז צלוי ברוטב טריאקי ושום

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים

  • פילה סלמון בקראסט פיצוחיםפילה סלמון בקראסט פיצוחים על הרעיון למתכון פילה סלמון בקראסט פיצוחים, חשבתי בעודי מטייל לי בשוק העירוני בנתניה, בין הדוכנים השונים. […]
  • פאייה בשר – הכי קל הכי טעיםפאייה בשר – הכי קל הכי טעים פאייה בשר היא אחת המנות הקלות יותר להכנה והיא מבוססת על המטבח הספרדי. יש אין ספור גרסאות שונות להכנת מתכון […]
  • בורקס תפוחי אדמה ובשרבורקס תפוחי אדמה ובשר מאות שנים נמשך לו הוויכוח על מקור הבורקס (השם המקובל בלדינו) או הבורק (הטורקי). דבר אחד בטוח: הוויכוח על […]
  • צלעות טלה בירקותצלעות טלה בירקות אחד המרכיבים האהובים עלי הוא צלעות טלה, וכאשר מדובר במנת צלעות טלה וירקות שבושלו בטעמים, אין מאושר ממני. כמו […]
  • פילה מוסר בעשבי תיבולפילה מוסר בעשבי תיבול הסוד הגדול במתכון לדג הוא זמן הבישול. לעתים רבות מדי אנו נוהגים לבשל או לאפות דקה אחת יותר מדי... הסוד השני […]