עשרות מתושבי צפון העיר, כמו גם בעלי חנויות במרכז העיר, איבדו אמון בעיריית נתניה וביכולתה לפתור את תופעת ההצפות; הם מפנים אצבע מאשימה , טוענים למחדל תכנוני ותפקודי ונערכים להגשת תביעות ענק
———
בפעם השנייה בתוך פחות מחודשיים נאלצו צוותי החילוץ וההצלה של כיבוי אש נתניה לשלוף סירות גומי כדי לחלץ את תושבי רחוב השושנה בשכונת עין התכלת. באותו הזמן עסקו תושבי הבתים הפרטיים ברחוב הויסמנס קמיל באזור פרדס הגדוד, בניסיון להציל את רכביהם ואת רכושם במרתפים שהוצפו עד לגובה של שני מטרים. גם מזלם של תושבי קריית צאנז לא עמד לצידם. במרכז המסחרי השכונתי כיסו המים את הספסלים – כך גם בבית הספר נעם (לשעבר אוסישקין). הנזקים לרכוש בבתים הם כאין וכאפס לנזקים ברכוש שנגרמו לבעלי חנויות רבות ברחוב בנימין, ברחוב הרצל ובאזור הכיכר. נתניה 2015 תמונת מצב
מציאות הזויה
עם דלקת ריאות יצא חבר המועצה, עקיבא יצחקי, מביתו שבשכונת עין התכלת בניסיון לסייע לשכניו המתגוררים ברחוב השושנה. גם לו לא היו תשובות וגם הוא דורש מעיריית נתניה פתרונות – בעיקר לאחר שמזה 11 שנה, מאז בעיריית נתניה הוחלט על סלילת כביש, שנבנה גבוה יותר ממפלס הבתים, סובלים התושבים מהצפות חוזרות ונשנות. אז, באותה עת, עוד התנחמו התושבים בכך שלפחות כביש יש להם. ואולם, לפני כמה שנים, כשבעיריית נתניה החליטו להקים גן ציבורי שעד אז שימש כנקודת ניקוז מים פתוחה, בעיית ההצפות רק החמירה.
ואכן, לא מדובר בבעיה חדשה ברחוב בן עשרות השנים, שמדרכה וכביש נסללו בו רק בשנת 2003, מבלי להתחשב בצרכי הניקוז. בשנת 2009 אף התגייסו דיירי הרחוב ובאמצעות עו"ד שחר חסאן ביקשו להגיש עתירה נגד עיריית נתניה, שדאגה לחייבם על סלילת הכביש (בניגוד, לטענתם, להבטחות קודמות שהסלילה תבוצע במימון פרויקט שיקום שכונות א.ח.).
עיקר טענותיהם התבססו על מה שכינו באותה עת ליקויי בנייה. כך, למשל, ציינו כי מערכות הביוב העירוניות מוקמו בחצרות שלהם והמדרכה גבוהה ביחס לבתים עצמם. התושבים עצמם, שבמוצאי שבת, בפעם השנייה בתוך כחודשיים פונו מבתיהם באמצעות סירות, נערכים להגשת תביעה נגד העירייה, שפשוט שכחה להסדיר את נושא הניקוז. התושבים אף דורשים מראש עיריית נתניה, מרים פיירברג-איכר, שתתערב באופן אישי – זאת לאחר שאיבדו אמון מוחלט במערכת העירונית בכלל, ובנטייה הפקידות העירונית לפזר הבטחות לפתרונות בפרט. זו גם תחושתם של נציגות ההורים בבית הספר הממ"ד נעם: פעם שלישית בתוך חודשיים הוצפו הכיתות בקומת הקרקע. בכל הפעמים הקודמות נשלחו צוותים עירוניים שבדקו והבטיחו פתרונות מיידים, ובפועל דבר לא נעשה.
זעם הסוחרים
תחושת אי עשייה קיימת גם בקרב רבים מבעלי החנויות במרכז העיר, שמצאו עצמם גורפים כמויות אדירות של בוץ מחנויותיהן – כך היה בשדרות בנימין, כך בחלקים מרחוב הרצל וכך גם באזור הכיכר. "אנחנו פשוט לא מבינים", הם אמרו לנתניה און ליין – ksn: "מדברים על השקעות של מיליוני שקלים בתשתיות, בכיכר עצמה השקיעו כמה עשרות מיליונים, אז איך התמונות הללו חוזרות אחת לכמה שנים, כשיורדים גשמים בעוצמה כזו?".
מעיריית נתניה נמסר בתגובה לנתניה און ליין – ksn, כי "ברחוב השושנה ישנה בעיה מבנית-טופוגרפית, בשל העובדה שהבתים נבנו מתחת למפלס הכביש ועל כן קיימת בעיית הצפות. כדי לקדם פתרון יסודי וכולל למצב פנתה העירייה לממונה על תאגידי המים, כדי שיאפשר לתאגיד המים העירוני לבצע במקום עבודות ניקוז יסודיות". באשר לשאר הנקודות המוזכרות נמסר, כי "העירייה תמשיך לפעול לקידום פתרון כולל". לנו, בעיתון נתניה און ליין – ksn נותר לקוות, כי לפחות בחלק מהמקרים יימצאו פתרונות לפני סבב הגשמים הבא.