לחם נתלש (לחם קופים) – מתכון מומלץ וקל להכנה

יש הקוראים לו "לחם נתלש" ויש שמעדיפים את השם "לחם קופים". בכל מקרה, מדובר בשימוש בחלה שנותרה לכם משבת... נתניה אופה ומבשלת

41
2808
לחם נתלש או לחם קופים? קבלו מתכון מומלץ ללחם
לחם נתלש - מתכון קל להכנה וטעים במיוחד. צילום shutterstock

יש הקוראים לו "לחם נתלש" ויש שמעדיפים את השם "לחם קופים". בכל מקרה, מדובר בשימוש בחלה שנותרה לכם משבת…

חלת שבת היא אחד הדברים הטעימים הנמצאים על השולחן בכל סוף שבוע ובחגים. כולנו גם חונכנו על-כך שלא משליכים אוכל, ובוודאי שלא לחם. אז מה עושים עם חלה שנותרה משבת? אני עושה ממנה לחם קופים, או בשמו העממי: לחם נתלש.

כמובן, שניתן להכין מתכון ללחם נתלש מכל סוג של לחם שאתם אוהבים. אבל, וזה האבל הגדול, אני ממש ממליץ לכם לנסות את המתכון עם חלה לשבת. חלה פשוטה.

מניסיון שלי, הריח שיפיץ המאפה הזה, ישגע את כל בני הבית. חוץ מזה, כאשר תגישו אותו לשולחן, צפו לקריאות התפעלות ולחיסול מהיר. אז מראש, תכינו מנה כפולה

מתכון לחם נתלש (לחם קופים) | דרגת קושי: קל להכנה

 

מרכיבים:

3 שיני שום כתושים
צרור קטן עלי כוסברה/ פטרוזיליה
3 כפות בזיליקום טרי, קצוץ דק
חצי  כוס שמן זית
200  גרם גבינות צהובות מגורדות/ מוצרלה
מלח גס לפי הטעם ו… חלה שהוצאתם מהמקפיא

אופן ההכנה:

מכינים את התערובת בקערה. משלבים שום כתוש עם הכוסברה הקצוצה או פטרוזיליה קצוצה או שניהם יחד. מוסיפים את הבזיליקום ושמן זית. מי שלא אוהב בזיליקום, יכול להשתמש בשמיר או בכל דבר אחר על-פי הטעם המשפחתי. מערבבים קלות לאיחוד חומרים.
את החלה או הלחם שהוצאתם מהמקפיא (והפשרתם מעט), חותכים בחתכים לאורך ולרוחב. לא עד הסוף. מטרת החריצים ליצור מקום לשים את המילוי. מורחים בנדיבות מהתערובת, בין כל החתכים שיצרנו מקודם. מפזרים גבינות בין החתכים של החלה/ לחם

אני שילבתי גבינה צהובה ומוצרלה, אבל כמובן שאפשר לשלב כל גבינה אהובה עליכם. פשוט, תעופו עם הדמיון. הכל הולך במקרה הזה.

מה שנותר זה רק למרוח את מעטה החלה/ לחם בשמן זית. זה ייתן לה קראסט משגע וצבע יותר מגרה. מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור. לכמה זמן? עד שהגבינות נמסות והחלה הופכת לשחומה ופריכה. מכבים את התנור. ממתינים כמה דקות. מגישים בצד סלט.

בתיאבון!

41 תגובות

  1. וואו מתכון מעולה לאירוח שמרתי לי ואין ספק שאכין בהקדם כמו כל המתכונים המעולים שלך שמככבים אצלי במטבח!!! תודה שף❤❤

  2. תמיד נעים לקרוא את המתכונים שלך. התחלתי עם אפיית לחמים ושמרתי את המתכון, לא לפני ששלחתי לכל חבריי, המשוגעים לאפיית לחם. תודה רבה

  3. עשיתי את זה יצא ממש ממש טעים. תודה סער על עוד רעיון אנין טעם לכל חיך.

  4. היה כייף וטעים לקבל את המתכוןן .ככה גם החלה לא נזרקה וגם הייתה תוספת מושלמת לארוחה.

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן