גלדי בצל ממולא במלית אורז וטעמים נוספים היא מנה צמחונית, מקורית וייחודית. שף גיל אבירם הפשיל שרוולים, בחר את תבנית האפייה המושלמת של סולתם והחל לבשל.
כך תכינו ממולאים – מתכון להכנת גלדי בצל ממולא במלית אורז ייחודית. קושי: קל
בשלב ראשון לוקחים שישה בצלים עם קליפה וחורצים אותם (לאורך) עד האמצע. את הבצלים המחורצים מרתיחים למשך 10- 15 דקות. לאחר מכן, מוציאים, נותנים לבצל להתקרר כמה דקות ומפרקים את השכבות בזהירות.
המרכיבים הנדרשים להכנת המנה (מלבד ששת הבצלים):
להכנת המלית
כוס אורז לבן שטוף שלא בישלנו.
עגבניה גדולה קצוצה דק
בצל לבן קצוץ ומטוגן
כפית מלח
2 כפיות שטוחות של סוכר
הכניסו כל חומרי המלית לקערה וערבבו היטב.
להכנת הרוטב:
שיפכו לקערה שתי כוסות מים בטמפרטורת החדר. הוסיפו לקערה
2 כפות סילאן
מלח: 2 כפיות
2 כפות סוכר גדושות
מיץ טרי משני לימונים שסחטתם
ערבבו היטב את הרוטב.
אופן ההכנה:
- לוקחים חתיכת בצל בגודל של כף לערך.
- ממלאים כפית מהמילוי ומניכים במרכז חתיכת הבצל שאנו מחזיקים ביד.
- מהדקים היטב ומסדרים בתבנית של סולתם זה לצד זה.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות וממתינים לפחות רבע שעה עד שהטמפרטורה תהיה נכונה.
- בינתיים, מורחים את הבצלים הממולאים בשכבה של סילאן. עכשיו, אנחנו מוכנים. נכניס את התבנית לתנור שחומם מראש עד שהבצלים הופכים לחרוכים מעט.
- פותחים את דלת התנור ויוצקים את הרוטב שהכנו מבעוד מועד מעל הבצלים – עד לכיסוי.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ועליו נייר כסף.
- מורידים את הטמפרטורה של התנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך כשעה.
אהבתם את המתכון? מוזמנים לנסות מתכונים נוספים שלנו במדור נתניה מבשלת:
פטריות ממולאות בגבינת פטה ועוד