גלדי בצל ממולא במלית אורז ייחודית

גלדי בצל ממולא במלית אורז וטעמים נוספים היא מנה צמחונית, מקורית וייחודית. שף גיל אבירם הפשיל שרוולים, בחר את תבנית האפייה המושלמת של סולתם והחל לבשל.

0
2025
גלדי בצל ממולא. מתכון צמחוני. אנו ממליצים להשתמש בכלים של חברת סולתם. צילום שף גיל אבירם
בצל ממולא על-פי שף גיל אבירם. צילום חברת סולתם

גלדי בצל ממולא במלית אורז וטעמים נוספים היא מנה צמחונית, מקורית וייחודית. שף גיל אבירם הפשיל שרוולים, בחר את תבנית האפייה המושלמת של סולתם והחל לבשל.

כך תכינו ממולאים – מתכון להכנת גלדי בצל ממולא במלית אורז ייחודית. קושי: קל

בשלב ראשון לוקחים שישה בצלים עם קליפה וחורצים אותם (לאורך) עד האמצע. את הבצלים המחורצים מרתיחים למשך 10- 15 דקות. לאחר מכן, מוציאים, נותנים לבצל להתקרר כמה דקות ומפרקים את השכבות בזהירות.

המרכיבים הנדרשים להכנת המנה (מלבד ששת הבצלים):

להכנת המלית

כוס אורז לבן שטוף שלא בישלנו.

עגבניה גדולה קצוצה דק

בצל לבן קצוץ ומטוגן

כפית מלח

2 כפיות שטוחות של סוכר

הכניסו כל חומרי המלית לקערה וערבבו היטב.

להכנת הרוטב:

שיפכו לקערה שתי כוסות מים בטמפרטורת החדר. הוסיפו לקערה

2 כפות סילאן

מלח: 2 כפיות

2 כפות סוכר גדושות

מיץ טרי משני לימונים שסחטתם

ערבבו היטב את הרוטב.

אופן ההכנה:

  1. לוקחים חתיכת בצל בגודל של כף לערך.
  2. ממלאים כפית מהמילוי ומניכים במרכז חתיכת הבצל שאנו מחזיקים ביד.
  3. מהדקים היטב ומסדרים בתבנית של סולתם זה לצד זה.
  4. מחממים תנור לחום של 220 מעלות וממתינים לפחות רבע שעה עד שהטמפרטורה תהיה נכונה.
  5. בינתיים, מורחים את הבצלים הממולאים בשכבה של סילאן. עכשיו, אנחנו מוכנים. נכניס את התבנית לתנור שחומם מראש עד שהבצלים הופכים לחרוכים מעט.
  6. פותחים את דלת התנור ויוצקים את הרוטב שהכנו מבעוד מועד מעל הבצלים – עד לכיסוי.
  7. מכסים את התבנית בנייר אפייה ועליו נייר כסף.
  8. מורידים את הטמפרטורה של התנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך כשעה.

אהבתם את המתכון? מוזמנים לנסות מתכונים נוספים שלנו במדור נתניה מבשלת:

פלפל ממולא – מתכון שעושה כיף

פטריות ממולאות בגבינת פטה ועוד